sminia-haarden-faber-hemskerk-houthaard-gashaard-header-soorten

hout-sminia-openhaarden

Houthaarden

Een houthaard biedt u zonder twijfel de meeste sfeer van alle haart types. De zachte geur, de knisperingen van het hout en de onmiskenbare vlammen, transformeren uw ruimte tot een uiterst knusse bedoening.

Bovendien geeft een houthaard u een gevoel van vrijheid waarbij u uw woonkamer of zelfs complete huis kunt verwarmen met zelf gekapt hout. Een stukje zelfvoorziening die ook nog eens voordelig uit kan pakken op uw gasrekening!

Ook bestaan er houthaarden die als afvalverbrander kunnen fungeren. Ook zijn er zelfs haarden waarbij u de bovenkant kunt gebruiken voor bijvoorbeeld het koken van water of zachtjes garen van suddervlees.

Gashaarden

Waar een gashaard u minder aan sfeer zal bieden dan de authentieke houthaard, levert het u wel een stuk meer gemak op. Middels een simpele draai aan de knop en de elektrische ontsteking, tovert u binnen no-time een prachtig vuur te voorschijn. Daarbij bespaart u zichzelf een zere rug van het kappen en splijten van haardhout!

De meeste nieuwere gashaarden, zijn bovendien een stuk zuiniger dan vroeger en ook halen deze een behoorlijke rendement. Omdat u alleen gas verbrand, belast u uw rookkanaal een stuk minder en houd u ook geen verbrandingsresten over. Dit lijdt tot aanzienlijk minder onderhoud.

gas-sminia-openhaarden

elektrisch-sminia-openhaarden

Elektrischehaarden

De elektrische (sfeer)haarden zijn de afgelopen jaren flink geëvolueerd. Zo zijn veel van deze haarden al voorzien van een warmte functie, mocht u meer verwachten van deze haard dan alleen sfeermaker.

Ook zijn er tegenwoordig tal van modellen die beschikken over een levensechte vlammenzee, soms zelf in combinatie met heuse rookeffecten! Zoals gezegd is de elektrischehaard flink door ontwikkeld sinds de oorspronkelijke versies.

Het allergrootste voordeel is dat er weinig tot geen installatie(kennis) nodig is bij deze versie van haarden. Veelal is de aanwezigheid van een eenvoudig stopcontact voldoen om uw ruimte te voorzien van deze sfeermaker. De energiekosten zijn bovendien zeer goed te controleren, zo kunt u al genieten van de sfeer functie vanaf € 0,02 per uur!

Schouwen

Een schouw is op het gebied van haarden toch wel de meest prominente optie als u een haard wilt in uw woonkamer. Waar de schouw bekend staat als klassieke en elegante verrijking van uw ruimte, zien we tegenwoordig toch ook steeds vaker de moderne schouw voorbij komen.

De schouw wordt vaak ook gebruikt als extra meubelstuk in de woonkamer. Zo kunt u de schouw op verschillende manieren verreiken, met foto’s van uw dierbaren tot traditionele kerstsok tijdens de feestdagen!

Natuurlijk kunnen wij u zowel voorzien van een klassieke- als moderne schouw. Onze  timmerlieden en installateurs draaien nergens hun hand voor om. Ook leveren wij bij ieder geplaatste schouw een garantie van schouw tot schoorsteen!

schouw-sminia-openhaarden